Marenthe ontwerpt nieuwe liefdeszegel voor PostNL

Love Stamp (liefdeszegel) for PostNL by Marenthe.jpg

Uit: 'Collect': het magazine van PostNL

"Voor de liefdeszegel had Marenthe een lijstje gemaakt met symboliek over de liefde, en het ultieme symbool is het hart.

In het rode hart is één klein wit hartje getekend op de plek waar ook bij de mens het hart zich bevindt. Het witte hartje dient tevens als extra laag en geeft zo meer diepte aan het ontwerp. Liefde gaat immers ook over contrasten.

Rood is de kleur van de passie, het blauw op de achtergrond refereert met het gevoel van 'met je hoofd in de wolken lopen.' De stippen op de achtergrond heeft Marenthe op gevoel neergezet, zonder al te veel systeem. Maar ze hebben ook een functie: als je wat langer naar de postzegel kijkt, zie je het beeld dansen. Dat moet ook, want liefde is in beweging. Liefde stroomt.

De tien postzegels 'Liefde' zijn bestemd voor het frankeren van huwelijksaankondigingen valentijnskaartjes en alle andere post die met liefde te maken heeft, zoals liefdesbrieven."