Nieuwe geboortezegel PostNL

Birth Stamp, geboortezegel designed by Marenthe.jpg

Geboren!

Datum: maandag 2 maart 2015
Tijd: 12:01 uur
Gewicht: Extra licht
Lengte: 25,3 mm

Post NL
Vandaag komt er, na 18 jaar, een nieuwe Geboortezegel uit bij PostNL! Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 170.000 baby’s geboren. De Geboortezegel is dan ook één van de meest herkenbare postzegels van PostNL. Marenthe Otten kreeg de eervolle opdracht om deze bijzondere zegel in een nieuw jasje te steken. 

De geboorte
Zanger en musicalster Jim Bakkum, die binnenkort voor de tweede keer vader wordt, Marenthe en PostNL onthulden trots en gelukkig de nieuwe zegel op het podium van de Negenmaandenbeurs in de RAI in Amsterdam op 25 februari. Fotografen en reporters stonden aan de wieg om de nieuwe spruit te aanschouwen en het blijde nieuws te verspreiden. Het wonder was geboren en binnen no time stapte het welgemoed de wereld in. Om 6:00am gaf Marenthe een spetterend interview op Radio 1.

De zwangerschap
Marenthe begon het proces met een serie schetsen die zij voorlegde aan PostNL. Er waren een aantal randvoorwaarden aan verbonden. Het beeld moest herkenbaar zijn voor een brede doelgroep en de zegel moest geschikt zijn voor zowel een babymeisje en een babyjongen als voor een meerling.
Het terugbrengen van 30 naar uiteindelijk 9 symbolen was een "spannend proces". PostNL was een betrokken en enthousiaste opdrachtgever. Marenthe kreeg de vrije hand en na negen maanden lag daar een sterk en krachtig beeld op tafel, vol kleur, dynamiek en vrolijkheid. 

De conceptie
Dit is niet de eerste keer dat Marenthe en PostNL samenwerken. Marenthe’s beroemde paddestoelen-zegels versierden een tijd lang de Nederlandse post evenals de karaktervolle duif, die zij ontwierp voor de themaweek 'Da's toch een kaart waard'.
Dit alles maakte dat PostNL en Marenthe zich samen opnieuw met plezier en professionaliteit over deze nieuwe uitdaging bogen.

Release: Maandag 2 maart 2015