Tien nieuwe postzegels voor PostNL

Stamps Post NL.jpg

Slakkenpost met een glimlach

Emoticons brengen een gevoel over dat onmiskenbaar vertaald wordt door de ontvanger.

Tien bijzondere beeldjes op postzegelformaat:
Zes harten met een liefdevolle boodschap.
Een bloeiende bloem.
Een sprankelend huis.
Een blozende cirkel.
Een vrolijk kopje thee.

Wij, Nederlanders, smullen van slakkenpost. Maar we houden ook van snelle apps met krachtige emoticons. Deze expressieve gezichtjes staan los van generatie, sexe en ras.

Nederland is een land met 200 (!) nationaliteiten. Hoe gaan deze in vredesnaam met elkaar communiceren? Het antwoord laat zich raden: iedereen herkent een smiley, een hart of een verdrietig gezichtje:-(


Hoe het allemaal begon:-0

Geruime tijd geleden kreeg Lila Poppy het idee om haar moeder Marenthe app-jes te sturen met gezichtjes die samengesteld waren uit emoticons. De ogen bijvoorbeeld waren twee voetballen, de neus een appel en de mond een lachende banaan.

Toen PostNL Marenthe benaderde met het verzoek om tien postzegels te ontwerpen, moest zij meteen aan de vrolijke sms-jes denken die zij en haar dochter deelden. Twee gegevens werden gecombineerd. Het traditionele: de slakkenpost en het digitale: de emoticon. Het idee was geboren.

Release: lente 2017